På tur med Naturkontakt

På tur med Naturkontakt


Værdsætter I en dejlig gåtur i skoven, det åbne landskab eller en tur rundt om en stor skøn mose eller sø (måske jeres nærliggende "egen") og vil I gerne blive lidt klogere på noget af al den fantastiske mangfoldighed af liv der kan ses (og høres), så kontakt Naturkontakt, hvad enten det drejer sig om en privat familietur, vennetur, en anderledes "vild" firma- eller foreningstur eller fx et forældrearrangement mm.


Efter et par timers insekt- og leddyrssafari, en fugletur eller en blanding af det hele (bio-gryderetten) vil du/I med garanti være blevet beriget med et utal af spændende førstegangsoplevelser, ligesom I ved hjælp af en række tips og tricks lærer hvordan I på forskellige måde selv kan opdage og finde mere af alt det liv der findes derude. Der er altid noget - aldrig ingenting!


Naturkontakts ture og arrangementer er lagt an på at være oplysende, spændende og let tilgængelige. Der lægges vægt på, at turene og arrangementerne giver børn såvel som voksne mulighed for både fordybelse, spørgsmål, "hands-on" og medinddragelse, og at de naturligvis tilpasses med afsæt i jeres ønsker, Naturkontakts idéer og vores fælles dialog.


Prisen for en tur eller et arrangement vil variere afhængig af arrangementstype, gruppestørrelse, varighed mv.

Ring eller skriv, så vi i fællesskab kan tale os ind på mulighederne og en god løsning for netop jer.
Få inspiration til en tur med Naturkontakt:


Insekt- og leddyrssafari  - "se det store i det små"


Ta' med på "safari" i de små arters univers, hvor intet er for småt til at blive kigget på, undersøgt og værdisat.

Alene blandt insekterne (6 ben) er der kendt mere end 20.000 arter i Danmark, og derudover er der fantastiske naturhistorier gemt blandt spindlerne (8 ben), tusindbenene, skolopendrene og mange andre spændende grupper.


På en Insekt- og leddyrssafari med Naturkontakt kommer I tæt på dyrene med lup, insektsuger og "hands-on", og I får masser af tips, tricks og fidusser til hvordan I selv kan finde og se mere end det man lige kan se med det blotte øje!


Prisen for en Insekt- og leddyrssafari med Naturkontakt vil variere alt afhængig af lokalitet, gruppestørrelse, varighed mv.

Ring eller skriv til Naturkontakt, så vi i fælleskab kan tale os ind på mulighederne og det rigtige for netop jer.

Fugleture - en verden af pragt og lyd!


En fugletur med Naturkontakt er en god mulighed for at lærer ikke bare om de almindelige danske ynglefugles kendetegn og hvordan de skelnes fra hinanden, men også hvordan man kan kende dem fra hinanden på stemmerne - ikke mindst sangfuglenes klassiske forårssange. Desuden kan du blive klogere på andre lydytringer som fx. kontaktkald, alarmkald og trækkald, som udgør en væsentlig del af fuglenes stemmerepertoire.


En fugletur med Naturkontakt kan bringe dig/jer til mange typer af lokaliteter, såsom kyst, strand, skov, mose, søer mv., hvilket giver mulighed for at opleve en bred vifte blandt vore ca. 275 regelmæssigt forekommende yngle- og trækfugle samt deres leve- og fødesøgningssteder.


Ta' kikkerten om halsen og put en notesbog i lommen - så er du klar!


Prisen for en fugletur med Naturkontakt vil variere alt afhængig af lokalitet, gruppestørrelse, varighed mv.

Ring eller skriv til Naturkontakt, så vi i fælleskab kan tale os ind på mulighederne og det rigtige for netop dig/jer.

Bio-gryderetten", hvor vi undersøger og kigger på lidt af det hele!


Der er altid noget - aldrig ingenting derude i naturen, og det er endda året rundt!

Ta' med på en tur i biodiversitetens mangfoldige verden af smukke og fascinerende dyr, planter og svampe.


Se det store i det små, det storslået i det upåagtede, de farverige, de giftige, ja - de både ikoniske og de "ukendte" arter blandt danmarks fugle, padder, krybdyr, insekter, spindlere, snegle, mosser, laver, galler/miner på blade, svampe, planter mv. Der er så rigeligt at kigge på, røre ved og tale om!


Prisen for en "Bio-gryderet-tur" med Naturkontakt vil variere alt afhængig af lokalitet, gruppestørrelse, varighed mv.

Ring eller skriv til Naturkontakt, så vi i fælleskab kan tale os ind på mulighederne og det rigtige for netop dig/jer.

Ture og arrangementer der planlægges sammen med jer


Naturkontakt tilbyder at planlægge ture og arrangementer overalt på Sjælland, hvad enten det er i jeres egen nærliggende skov eller ynglingslokalitet, eller på en af de mange gode lokaliteter i Nationalpark Skjoldungernes Land, som strækker sig over 170 km2 og rummer skov (18 %), fjord/strand (36 %) samt enge, moser, overdrev og søer (10 %).


Avnstrup Skov, Ravnsholte Skov, Hejede Overdrev, Aastrup Skov, Boserup Skov og Bognæs Storskov er alle fremragende lokaliteter, bare for at nævne nogle af de mest velkendte i "min egen baghave".

Alle byder de på spændende historier og en interessant biodiversitet med mange specielle og også sjældne arter af dyr, planter og svampe.


Derudover findes et stort antal fremragende lokaliteter udover resten af Sjælland, så der er mange muligheder for at planlægge ture og arrangementer. Fx. som optakt eller afslutning på et familiearrangement i Dyrehaven. Mulighederne er utallige!


Skriv eller ring, og lad os sammen finde ud af hvad der passer til jeres tur eller arrangement. 

Fuglestemmeture:   


Er du nybegynder eller let øvet, og måske længe gerne har villet lære om eller blive klogere på forårets kor af fuglestemmer, så har du muligheden på en række fuglestemmeture i Lejre og omegn i foråret 2022.


Naturkontakt og naturformidler Lars Holm Hansen tilbyder i perioden marts - juni 2022 at være din guide på et antal ture på forskellige lokaliteter og i forskellige landskabstyper. Turene fører os ud i de smukke åbne landskaber, områder med søer og moser, forskellig typer skov samt kyst og strand. 

Turene vil vare 2½-3 timer pr. tur, og vil altid slutte samme sted som hvor vi begynder.


Blandt de mange arter der kan forventes på turene er sangfugle som Munk, Havesanger, Tornsanger, Gærdesanger, Græshoppesanger, Rørsanger, Kærsanger, Gulbug, Løvsanger, Gransanger, Broget- og Grå Fluesnapper, Træløber/Korttået Træløber, By/Land/Digesvale, Engpiber, Hvid- og Gul Vipstjert, Jernspurv, Nattergal, Rødstjert, Sangdrossel og mange flere, men også Gøg, Mursejler og Stor Flagspætte er vi sikre på at få at se og høre. Plus mange flere!


Feltkendetegn (helt basis og jordnært) vil i sagens natur også blive gennemgået, ligesom vi kommer omkring fuglenes sang, form og funktion, fænomenet "tvillingearter" og meget mere....


Datoer og lokaliteter for fuglestemmeture i perioden marts - juni 2022 følger...... så hold øje her :-)

Foto af Nattergal taget og venligst udlånt af Elmer Pedersen

GAVEKORT TIL EN VILDT SPÆNDENDE TUR MED NATURKONTAKT FOR STORE OG SMÅKØB ET GAVEKORT TIL EN TUR MED NATURKONTAKT:


DET KAN FX VÆRE EN:


  • INSEKT- OG LEDDYRSSAFARI 
  • FUGLESTEMME- OG NATTERGALETUR
  • BIO-GRYDERET (HVOR VI KIGGER PÅ LIDT AF DET HELE)
  • TUR ELLER ET ARRANGEMENT DER PLANLÆGGES SAMMEN MED JER


LOKALITET, TIDSPUNKT, TURENS VARIGHED OG PRIS AFTALES NÆRMERE VED AT KONTAKTE NATURKONTAKT. 


SE MERE OM MULIGHEDER OG INDHOLD PÅ TURENE VED AT KLIKKE HER.


GAVEKORTET GÆLDER 1 ÅR FRA UDSTEDELSESDATO