Om Naturkontakt

Om Naturkontakt


Naturkontakt er en naturformidlingsvirksomhed.


Naturkontakt er for alle der ønsker gode naturoplevelser og spændende naturformidling. 


Hvad tilbyder NATURKONTAKT: 


Naturkontakt kan bookes til at planlægge og afholde undervisning, arrangementer og ture for private, skoler/institutioner, højskoler, foreninger og virksomheder mv. Naturkontakt planlægger med udgangspunkt i jeres ønsker og målgruppe. 


Naturkontakt udbyder også sine egne aktiviteter som man kan tilmelde sig, fx GÅ TIL NATUR ÅRSTIDSREJSE OG KLASSISK og Fuglestemmekurser. Naturkontakts egne arrangementer og ture annonceres her på hjemmesiden samt på Naturkontakts Facebookside.


NATURKONTAKT har desuden igennem de sidste 3 år afholdt Blå Flag Arrangementer i samarbejde med Lejre Kommune.  

 

Med Naturkontakt får I altid gode naturoplevelser og en entusiastisk og nærværende formidling om den danske natur, dens mange arter, deres særpræg og deres levesteder.


Vi beholder benene på jorden, så både børn og voksne finder det sjovt, spændende og lærerigt.

 

Naturkontakt skaber kontakt til naturen - velkommen til!Naturkontakt tilbyder naturformidling for store og små - klik her og læs hvad I kan opleve

Naturkontakt drives af Lars 

Måske har du det lidt ligesom jeg.... at naturen, dens landskaber og ikke mindst mangfoldigheden af dyr, planter og svampe begejstre dig - og beriger dit liv!

Sådan er det ihvertfald for mig :-)


Fra jeg var helt lille havde jeg det store held, at min morfar havde blik for den gode naturoplevelse og på en rolig, nærværende og autentisk måde forstod at værdisætte og tale alt det derude op, men også evnede at afdramatisere den danske natur som et uforsonligt og utilgængeligt sted - snarere en skattekiste af unikke oplevelser!


Det har derfor siden min barndom været, og er fortsat en dybt berigende følgesvend for mig, at komme ud og indsnuse årstidens variationer, lytte, dufte, smage, undersøge og til stadighed undres og blive klogere på noget af alt det derude - for der er så rigeligt at se på - og blive klogere på. 

Der er altid noget - aldrig ingenting!


De utallige timer jeg har tilbragt i felten har da også givet et godt og bredt natur- og artskendskab (særligt i forhold til fugle og insekter), hvilket igen giver utallige muligheder for at hive spændende, sjove, vilde og overraskende naturhistorier ud af ærmet.

Jeg kan dog ikke rigtig holde nallerne fra noget af det derude, så jeg kan blive ligeså begejstret for at kigge på planter, svampe, mos og lav, som alt det andet jeg møder på min vej.


I de mange år frem til og med 2019, hvor jeg som pædagog i daginstitutioner har formidlet om naturen og dens mangfoldighed af arter, har jeg i særlig grad også været optaget af koblingen mellem børn og natur, børns naturdannelse og natursyn samt det naturfaglige perspektiv i forhold til børn.

Denne optagethed og opmærksomhed samt min brede viden om alt det derude har jeg taget med mig over i min virksomhed Naturkontakt, hvor jeg håber at kunne give både børn og voksne masser af gode naturoplevelser.


Stor naturhilsen, Lars Holm Hansen

"Når alt kommer til alt, bevarer vi kun det vi elsker,

vi elsker kun det vi kender, og vi kender kun det vi har lært om"


Citat: Den senegalesiske miljø-og naturforkæmper Baba Dioum

læs mere om 

Naturkontakts drivkraft

I en tid hvor vi jævnligt kan læse om et stadig større pres på og forarmelse af vores natur og biodiversitet - og med alvorlig fare for tab af adskillige sjældne og truede arter (ikke mindst blandt insekterne), har det aldrig været vigtigere end nu, at komme ud og opleve hvad den består af, hvor den findes, hvordan den kan berige os med smukke oplevelser og sjove overraskelser, glæde, viden og læring, og hvorfor den er så uhyre vigtig for os mennesker, som også skal passe på den!

 

Med så mange arter, som vi faktisk har her i landet, er der rig mulighed for den enkelte til at tage ud og opdage og opleve noget af alt det derude - hvad enten man foretrækker insekter, fugle, krybdyr og padder, planter eller svampe, ja måske allerhelst en blanding af det hele, sådan som jeg selv godt kan li' det.

 

Med Naturkontakt er det mit ønske, at bruge den omgivende biodiversitet som springbræt til at give jer gode og spændende naturoplevelser og at give naturforståelsen et løft - men dog ikke gennem tør og langhåret terperi om, hvordan man skelner mellem danmarks ca. 400 arter af mælkebøtter (for det kan kun én person i landet) eller hvordan man ser forskel på alle de danske arter af mosser, regnorme, pukkelfluer eller mider. Det er nemlig KUN for specialister!

 

Der er kun én ting at gøre - og det er at komme ud og kigge og lede, være nysgerrig og give plads til at undrer sig, se det store i det små, detaljerne i det store og det overraskende i det upåagtede. For der er altid noget - aldrig ingenting derude!